Húsvéti gesztenyetorta

  • 2017.04.14.
  • 9

Hiába, a nővérem dekorációival nem lehet mellélőni. Szupercuki lett ez a Húsvéti gesztenyetorta szerintem. Habár a Nyuszikat Húsvétig már nem lehet beszerezni, de a tojásokkal még elkészülhet holnapra :)Hozzávalók:20 cm átmérőjű tortáhozA piskótához:3 tojáscsipet só185 gr liszt2 tk. sütőpor185 gr cukor0.75 dl víz0,75 dl olajA krémhez:2 dl habtejszín ( 30%-os)250 gr mascarpone1 csomag fagyasztott gesztenyemassza2 ek. porcukorA díszítéshez:Magnolia dekorfehér és rózsaszín marcipánElkészítés:1. A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük ( kb. 40 perc). Ha kihűlt, eltávolítjuk a papírt és háromba vágjuk.2. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a mascarponét, majd a kiolvasztott, villával áttört gesztenyemasszát. Ízlés szerint porcukrot még adhatunk hozzá.3. A kihűlt tortát betöltjük a krémmel, oldalát, tetejét is a krémmel burkoljuk és színes marcipántojásokkal díszítjük.