Epres mascarponés csokitorta

  • 2017.04.15.
  • 9

Mostanában sok csokitortát készítek és általában variálom a krémet. Ez most kifejezetten ízlik még nekem is,pedig nem vagyok egy nagy csokiimádó. Az eperszezonban pedig kötelező a tetejét friss eperszemekkel díszíteni.Hozzávalók:23 cm-es tortához:A piskótához:4 tojáscsipet só22 dkg liszt3 dkg holland kakaópor2 tk. sütőpor25 dkg cukor1 dl olaj1 dl vízA krémhez:2 dl habtejszyín ( 30%-os)250 gr mascarpone2 ek. porcukor100 gr étcsoki1 ek. holland kakaóporA díszítéshez:friss eperElkészítés:1. A piskótát az itt leírtak alapján elkészítjük, kihűlés után 3 részre vágjuk.
2. A krémhez a habtejszínt elkezdjük habbá verni. Mikor már kezd egy kissé masszív állaga lenni, hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot és tovább verjük. Végül beleszitáljuk a kakaóport és belecsurgatjuk a felolvasztott, kissé langyosra hűtött étcsokit. Ezekkel is simára keverjük.3. A piskótát betöltjük a krémmel, az oldalára és a tetjére is hagyjunk krémet. Friss eperszemekkel díszítjük, pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Címkék

Csoki Torta Eper