Narancsos-mandulás-csokis csillag

  • 2016.12.15.
  • 5

Nem késő feltölteni a karácsonyi kekszesdobozt még most sem, ezek a kekszek szuperül megpuhulnak addigra, de frissiben is fogyaszthatók. A liszt felét zabpehelylisztre cseréltem, így kicsit egészségesebb, és az ízvilágának is jót tesz.
Hozzávalók:55-60 db csillaghoz125 gr sima liszt125 gr zabpehelyliszt50 gr szeletelt mandula1 narancs reszelt héja20 dkg vaj10 dkg porcukorA bevonáshoz:100 gr étcsoki1 ek. kókuszolajElkészítés:1. A zabpelyhet és a mandulát késes aprítóban finomra őröljük. Kézzel vagy géppel összedolgozzuk az összes hozzávalót és folpackba csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ha sietünk, dobjuk be a fagyasztóba, ott rövidebb idő is elég neki.2. Lisztezett munkalapon nyújtsuk kb. 3 mm vastagra a tésztát, szagassuk ki és tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre a csillagokat.3. Előmelegített 175 fokos sütőben 10 percig süssük. Rácsra téve hűtsük ki őket.4. Olvasszuk össze az étcsokit a kókuszolajjal, ebbe mártsuk a csillagokat félig, majd tegyük vissza a sütőpapíros lemezre és tegyük hideg helyre, míg a csoki megköt. Egy éles késsel válasszuk le a sütőpapírról az elkészült kekszeket és rejtsük őket fémdobozba Karácsonyig :)