Kókuszos-túrókrémes torta glutén-és cukormentesen

  • 2016.12.26.
  • 7


Most egy teljesen alakbaráttá alakított túrókrémtortát hozok, amit egy kismama ismerősömnek készítettem, akinek nagyon oda kell figyelnie a szénhidrátbevitelre. Glutént és cukrot sem tartalmaz, egy szeletnek mindössze 6 gr a szénhidráttartalma.
Hozzávalók:18 cm-es ( 8 szeletes) tortáhozAlaphoz:4 tojás100 gr kókuszreszelék1,5 kk. sütőporcsipet só20 gr Diawellness negyedannyi édesítőKrém:250 gr túró1 citrom héjavanília10 gr zselatin0,5 dl víz2 dl habtejszín17 gr Diawellness negyedannyi édesítőGolyók:160 gr túró2 tk. Diawellness negyedannyi porrá darálva1 ek. kókuszreszelékHempergetéshez:1-2 ek. kókuszreszelékElkészítés:1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük,a
sárgákat kihabosítjuk az édesítővel.
2. Kávédarálón ledaráljuk a kókuszreszeléket, elkeverjük a sütőporral és a tojássárgás részhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot.3. Sütőpapírral bélelt tepsire 3 vékony lapot kenünk a masszából és 180 fokra előmelegített sütőben a lapokat 10 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt és kiigazítjuk az egyenetlenségeket.4. A krémhez a tejszínt habbá verjük, a porzselatint a szokásos módon feloldjuk, félretesszük.5. A túrót a porrá őrölt édesítővel, vaníliával, citromhéjjal késes aprítóba tesszük és krémesre dolgozzuk. Belekeverjük óvatosan a felvert tejszínhabot is.A krémből kiveszünk 1 evőkanálnyit és a felmelegített zselatinhoz keverjük, ezt visszacsurgatjuk a krémbe és alaposan elkeverjük.6. Betöltjük a tortánkat a krémmel, a tetejét, oldalát is körbekenjük.7. A golyókhoz a túrót villával kicsit áttörjük, elkeverjük az édesítővel, kókusszal és 8 egyforma golyót formálunk belőle. A golyókat meghempergetjük kókuszreszelékben és a torta tetejére ültetjük őket. Néhány órára hűtőbe tesszük a tortát.