Túrós táska blundeltésztából

  • 2016.11.13.
  • 8

A hajtogatott élesztős tésztából készült kakaós csiga sikerén felbuzdulva, ma túrós táskát készítettem. A tészta ugyanaz, a tölteléke házi, krémes túróból van. Ez kicsit hígabb,mint a bolti túró és én sokat is tettem a töltelékből, így a táskák szétnyíltak, de erre számítottam is. A képeken még a viszonylag szép példányok szerepelnek, ennél csak csúnyábbak vannak. :) De az ízük fantasztikus! Érdemes rászánni az időt és kipróbálni:)Hozzávalók:
16-18 db táskáhozA vajas részhez:270 gr vaj/ margarin50 gr lisztAz előtésztához:450 gr liszt30 gr olvasztott vaj/margarin50 gr porcukor20 gr friss élesztő10 gr só250 ml tej2 tojás sárgájaA töltelékhez:500 gr házi,krémes túró3 ek. tejföl1 citrom reszelt héjaízlés szerint porcukor, vaníiliás cukor ( kb. 10-15 dkg)A kenéshez:1 felvert tojásElkészítés:1. A tészta elkészítése az itt leírtak alapján történik.
2. A töltelékhez a hozzávalókat aprítógépben vagy robotgépben krémesre keverjük, félretesszük.3. Az előkészített tésztát a 3 hajtogatás után 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteken még kicsit nyújthatunk és a közepükre
egy kiskanál tölteléket helyezünk, a tészta 4 sarkát tojással bekenjük, sarkait átlósan behajtjuk. Kicsit össze is csíphetjük a tésztavégeket, hogy ne nyíljon kelés / sütés közben szét. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük tojással és 15-20 percig pihentetjük.4. Sütésük 210 fokos, előmelegített gőzös sütőben történik. Kb. 16-18 perc alatt sülnek meg. A sütő aljába egy lábas vizet szoktam tenni, hogy gőzösebb legyen, így kívül kissé ropogós, belül puha táskákat kapunk.5. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Címkék

Túrós Élesztő