Csokikrémes sütőtöktorta

  • 2016.10.05.
  • 0

Itt a sütőtökszezon, ennek jegyében készítettem ma ezt az egészséges hozzávalókból álló sütőtöktortát. Zárójelben jelzem majd, hogy a hozzávalókat mire lehet cserélni :)Hozzávalók:16 cm-es tortához20 dkg sütőtökpüré2 tojás
25 gr Diawellness 1:4 édesítő ( vagy 10 dkg cukor)50 gr kókuszzsír ( vagy vaj)2 tk. sütőpor1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék ( vagy fahéj/szerecsendió/gyömbér/kardamom/szegfűszeg)150 gr zabpehelyliszt ( vagy sima liszt)Krémhez:100 gr étcsoki50 gr kókuszzsír ( vagy vaj)50 gr sűrű kókusztej ( vagy tejszín)60 gr mascarponeElkészítés:1. A sütőtököt felszeleteljük és 180-200 fokon félóra alatt megsütjük. Kikaparjuk a magjait és félretesszük a pürét.2. A tojásokat az édesítővel kihabosítjuk, hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, a sütőtökpürét és a
sütőporral elkevert zabpehelylisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 35 perc alatt készre sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Kihűtjük, félbevágjuk.3. A krémhez az étcsokit a kókuszzsírral összeolvasztjuk, belekeverjük a kókusztejet és a mascarponét, simára keverjük és kihűtjük. Kihűlés után robotgéppel kicsit kihabosítjuk. A krém felét a lapok közé töltjük,másik felét a torta tetejére. Narancshéjjal, kakaóporral díszítjük.
A maradék sütőtökből készíthetünk egy finom mézes-mandulás sütőtökös smoothiet.