Alakbarát piskótatekercs

  • 2016.09.29.
  • 9

Rég hoztam új receptet, ígérem mostantól aktívabb leszek. Az alábbi piskótatekercs sem glutént,sem laktózt, sem cukrot nem tartalmaz-kivéve a banánban lévő gyümölcukrot :)Természetesen a hozzávalók közt az édesítő cukorra, a laktózmentes tej sima tejre, a kókuzzsír vajra cserélhető igény szerint.Hozzávalók:1 nagyobb tekercshezA piskótához:4 tojás70 gr pirított, darált doó25 gr Diawellness 1:4 édesítő ( vagy helyette 70-80 gr cukor)A töltelékhez:1 csomag főzős vaníliás pudingpor350 ml laktózmentes tej10-15 gr Diawellness 1:4 édesítő ( vagy helyette 40-50 gr cukor)45 gr kókuszzsír1 db banánElkészítés:1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját az édesítővel kihabosítjuk, hozzáadjuk a diót majd beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe vagy tortakeretbe simítjuk a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen vizes konyharuha segítségével feltekerjük,a
keskenyebb felénél kezdve.2. A pudingot a szokásos módon elkészítjük,melegen belekeverjük a kókuszzsírt és folpackkal beborítjuk a pudingot, hogy ne bőrösödjön be. Hűlni hagyjuk majd kézi habverővel átkeverjük.3. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük,eltávolítjuk róla a papírt, megkenjük a krémmel úgy, hogy az oldalainal 1-2 cm-t üresen hagyunk. A keskenyebbik felébe egy meghámozott banánt teszünk és így tekerjük fel szorosan. Így szeletelésnél minden tekercsbe jut 1 karika banán. :)