Őszibarackos-maracujás joghurttorta

  • 2016.08.08.
  • 7

Anyu 60. szülinapjára készült ez a finom,könnyű joghurttorta, amit fondant-nal burkoltam be és Magnolia dekor került a tetejére. :)Hozzávalók:26 cm-es tortához:Piskóta:10 tojás200 gr liszt200 gr cukorKrém:500 ml őszibarackos-maracujás joghurt ( Landliebe)400 ml habtejszín2 csomag habfixáló20 gr étkezési zselatinA burkoláshoz:kb. 30 dkg fondant100 gr vaj100 gr porcukora nyújtáshoz keményítőElkészítés:1. A piskótához a tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább habosítjuk. Ezután mehet bele a cukor, végül a liszt. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ( tűpróba) készre sütjük. A kihűlt piskótát kettőbe vágjuk.2. A krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A zselatint hideg vízbe szórjuk és mikróban langyosra melegítjük, csomómentesre keverjük. Teaszűrőn át a joghurtba csurgatjuk és simára keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. Ízlés szerint még cukrot / édesítőt adhatunk a kész krémhez.3. A tortát betöltjük: 1 piskóta lap, krém, 1 piskóta lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.4. Másnap 100 gr vaj és 100 gr porcukor kihabosított keverékével körbekenjük a tortát, az esetleges egyenetlenségeket, hézagokat kitöltjük a vajkrémmel, picit hűtőbe tesszük.
5. Keményítővel megszórt felületen vékonyra nyújtjuk a fondant-t és beburkoljuk vele a tortát. Felhasználásig hűtőbe tesszük.Nekem ez a videó segített sokat, szuper tippeket ad a burkoláshoz, gyorsan és könnyen kivitelezhető :)