Áfonyás túrókrémtorta

  • 2016.04.09.
  • 9

Ismét egy túrótorta-variáció, ezúttal áfonyával. Friss, könnyed, gyorsan elkészíthető, nem igényel hosszú hűtést, összeállítás után 1-2 órával már szépen szeletelhető is. Jön a nyár, jönnek a friss gyümölcsök, szuper kis gyümölcsös túrótortákat készíthetünk, még több hasonló receptet ide kattintva olvashattok.
Hozzávalók:18 cm-es torthához:A piskótához:4 tojás80 gr cukor80 gr sima lisztA túrókrémhez:250 gr krémes, sovány tehéntúró1 dl habtejszínkb. 50 gr mascarpone5 ek. porcukorTovábbá:300 gr fagyasztott áfonya2 ek. nádcukor1 ek. vaníliás pudingporElkészítés:1. Piskótát sütünk az itt leírtak alapján, 3 lapba vágjuk, miután kihűlt.2. A krém hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük és simára dolgozzuk. A tejszínt nem kell habbá verni, csak öntsük a hozzávalókhoz.3. Az áfonyát kiolvasztjuk, levét lecsepegtetjük, felfogjuk.4. A tortát összeállítjuk: piskóta, krém 1/3-a, áfonya 1/3-a, piskóta, krém 1/3-a, áfonya 1/3-a, piskóta. A maradék krémmel a torta tetejét és oldalát körbekenjük.5. A maradék áfonyát és az áfonyalét a nádcukorral egy kis lábasba öntjük és közepes lángon forraljuk. Mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a pici vízzel csomómentesre kevert pudingport és addig keverjük,míg zselésedni nem kezd az állaga. A torta tetején az áfonyazselét elkenjük és fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Címkék

Torta Túrós Áfonya