Málnamousse tortácska sütés és cukor nélkül

  • 2016.03.20.
  • 0

Imádom a mousse tortákat, az elmúlt években nagy slágerré váltak nálam, volt már
banános-brownies,
epres joghurt mousse,
epres túrómousse, de a legjobb a csoki alapon málnamousse volt.
Most egészségesebbre vettem a figurát és teljesen liszt-és cukormentes verzióban készítettem egy minitortát. Isteni lett. Akár reggelire, uzsonnára, akár desszertként,mindenhogy megállja a helyét.
Hozzávalók:1 db 12 cm-es minitortáhozA csokis aljhoz:30 gr finomszemű zabpehelycsipet só1,5 dl víz2 ek. cukrozatlan holland kakaóporfolyékony édesítőA málnás részhez:150 gr fagyasztott málna1 dl habtejszín2 ek. natúr joghurt1 csomag Expressz Zselatin Fixfolyékony édesítőElkészítés:1. Először is egy jó sűrű kakaós zabkását készítünk: a hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és kislángon kevergetve addig főzzük,míg jó sűrű puding-állaga nem lesz. Kapcsos mini tortaformába öntjük a kész zabkását és félretesszük hűlni.2. A fagyasztott málnát közepes lángon egy lábasban felfőzzük, kicsit forraljuk el a levét. Én ezúttal nem passzíroztam át, magokkal együtt ment a krémbe.3. A tejszínt elkezdjük habbá verni, beleszórjuk a zselatin fixet és addig verjük,míg kemény hab nem lesz. Eztán kézi habverővel hozzáadjuk a joghurtot, a málnát és ízlés szerint édesítjük. A langyosra hűlt málnamousset a zabkása alapra öntjük. Ha kihűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Málnaszemekkel díszítve tálaljuk.