Fitness spenótfőzelék

  • 2016.03.16.
  • 8

Mióta az új étrendem szerint étkezem, nem is hoztam új receptet, csak a Fb oldalra és Instagramra posztolok. Ez a főzelék viszont az egyik kedvencem lett, így megosztom a receptet.Hozzávalók:2 adaghoz450 gr fagyasztott parajpüré1 kis fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj / kókuszzsírsó, frissen őrölt bors3 ek. zabpehelyliszt2 dl zabtejElkészítés:1. A parajt hagyom szobahőmérsékleten kiolvadni vagy mikróban kiolvasztom.2. Egy nagy lábasban az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a kiolvadt parajt. Sózom, borsozom.3. Kézi habverővel elkeverem a zabtejben a zablisztet és hozzáöntöm a parajhoz. Kb. 5-10 percig lassú tűzön forralom, míg be nem sűrűsödik. Célszerű kevesebb tejjel készíteni és ha túl sűrűnek találjuk,még adni hozzá.4. Ezután botmixerrel vagy késes aprító segítségével pürésítem az egészet, hogy ne maradjanak benne nagyobb hagymadarabok.Tükörtojással, grillezett csirkemellel tálalom.
Ez az adag nekem 2 evés, ebéd és vacsora.
1 adag tápértéke:190 kcal
fehérje: 8 grszénhidrát: 28 grzsír: 5 gr