Diós brownie

  • 2016.02.11.
  • 5

Egészen diétásnak készült ez a brownie, de mivel picit száraznak ítéltem a végeredményt-mindig így járok, amikor nem csokit, hanem kakaóport tartalmazó receptet használok-, ezért úgy döntöttem, még megbolondítom a biztonság kedvéért egy kis csokimázzal. Ennek köszönhetően nem lett túl diétás, de fehér lisztet és fehér cukrot egyáltalán nem tartalmaz így sem. Az eredeti recepthez képest némi változtatást eszközöltem, például a cukor mennyiségét kapásból a felére csökkentettem, és bőven elég. Szóval fogadjátok szeretettel, mert finom lett :)Hozzávalók:Kb 35x25 cm-es tepsihez100 gr kókuszzsír80 gr nádcukor85 gr holland kakaóporfél vanília rúd kikapart magjai3 egész tojáscsipet só100 gr zabliszt80 gr durvára tört dióTetejére:100 gr étcsoki1-1,5 dl habtejszíndurvára tört dióElkészítés:1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.2. A hozzávalókat összemixeljük, a zablisztet és a diót a legvégén forgatjuk csak bele.
Nagyon sűrű masszát kapunk, így beleönteni nem, sokkal inkább belenyomkodni tudjuk a tepsibe. :)3. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, nem tovább. Hagyjuk kihűlni.4. Az étcsokit egy tálkába törjük és a felforrósított tejszínt ráöntjük. Pár perc pihenés után simára keverjük a csokikrémet és a kihűlt süti tetejére öntjük, megszórjuk durvára vágott dióval. Kockákra vágva tálaljuk.