Narancsos-mandulás-csokis perec

  • 2015.12.03.
  • 3

Gyors, egyszerű kis aprósüti, ami akár a karácsonyi kekszesdobozban is landolhat, akár már most, bár úgysem marad meg addig. Perec-szaggató hiányában bármilyen formával elkészíthető, bár én teljesen rákattantam mióta megvan, minden eddigi kekszemet perecformában sütöm, szerintem nagyon jópofa :)Hozzávalók:20 dkg liszt10 dkk pirított, darált mandula20 dkg vaj10 dkg porcukor1 narancs héjaA bevonáshoz:20 dkg étcsoki3-4 ek. olaj3-4 kocka fehércsokiElkészítés:1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.2. Lisztezett munkalapon 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.3. Vízgőz felett / mikróban megolvasztjuk az étcsokit, elkeverjük az olajjal és megmártjuk benne a kihűlt perecek tetejét.
4. Rácsra tesszük őket, majd ha a csoki megkötött, fehércsokival vékonyan áthúzzuk a csokis perecek tetejét. Jól záródó dobozban tároljuk őket.