Málnás tejberizs

  • 2015.11.16.
  • 8

Napok óta tejberizsről ábrándozom, ma végre erőt vettem magamon és készítettem egy egészen alakbarát verziót. Jó-jó, a rizs az rizs, de legalább nincs telepumpálva cukorral és nem valami cukorsokk öntet van a tetején. Nagyon minimál, de egyszerűen így tökéletes.Hozzávalók:100 gr rizottó rizs ( pl. Arborio)200 ml vízcsipet só300 ml tej50 ml habtejszín2 ek. nádcukorfél citrom reszelt héjafagyasztott málnaElkészítés:1. A rizst a csipet sóval és a vízzel feltesszük egy kis lábasban főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a cukrot és közepes lángon, időnként kevergetve, a tejet apránként hozzáadva puhára főzzük.
2. A végén hozzáadjuk a citromhéjat és a tejszínt és addig főzzük,míg a kellő sűrűséget el nem éri.
Tálalhatjuk melegen vagy hidegen, fagyasztott vagy friss gyümölcsökkel.

Címkék

Desszert Málna