Málnás pókhálómintás sajttorta

  • 2015.11.08.
  • 8

Az első pókhálómintés tortát 2012-ben készítettem Angliában,mikor a Muffin Breakben dolgoztam, bejegyzés is olvasható róla, itt. Már akkor is tetszett, azóta is az egyik legszebb és leglátványosabb tortadíszítési módnak tartom. Most egy cheesecake-et készítettem,a minta elkészítéséhez ajánlom szeretettel Szandi videóját, én is ez alapján készítettem.
Hozzávalók:( ebből a mennyiségből nekem egy 24 centis és 2 db 12 cm-s kis torta lett, de elegendő egy nagy, 26 cm-es tortához is)A kekszes alaphoz:300 gr zabkeksz ( Győri édes Zabfalatok)140 gr olvasztott vajA krémsajtos réteghez:1000 gr natúr krémsajt200 gr tejföl150 gr cukor4 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai1 citrom reszelt héja3 ek. liszt6 egész tojásA málnás írókához:100 gr málna2 ek. nádcukorElkészítés:A sajttorta elkészítését rengetegszer leírtam a blogon, itt olvasható.
A málmnás írókához a friss vagy fagyasztott málnát a cukorral egy kis lábasban sűrűre főzzük majd szűrőn átpasszírozzuk.A minta elkészítéséhez szükségünk van egy nagyobb ( 20 ml-es) injekciós fecskendőre, ami patikában beszerezhető. A fenti videó remekül mutatja az elkészítést, nézzétek meg. :)