Málnás tejcsokitorta

  • 2015.08.05.
  • 9

Egyik kedvenc tortánkat, a limekrémes tejcsokitortát alakítottam most át kissé. Hát azt kell mondjam, ütős. A torta sem fehér lisztet, sem fehér cukrot nem tartalmaz, diétásnak mégsem nevezném.Viszont annyira, de annyira finom, hogy abbahagyhatatlan. Nem túl édes, a tetejére halmozott málna pedig csak javít az élvezeti értékén.
Hozzávalók:18 cm-es formához80 gr tejcsoki75 gr vaj / margarin3 tojás55 gr nádcukor50 gr pirított, darált dió2 ek. holland kakaóporTetejére:málnaElkészítés:1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk-kilisztezzük. Liszt helyett darált dióval is megszórhatjuk a formát.2. A csokit és a vajat/ margarint mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokis cuccot majd beleforgatjuk a darált diót és a kakaóport.4. A simára kevert masszát a formába öntjük és 30 percig sütjük. A kihűlt tortára málnát halmozunk és már tálaljuk is.

Címkék

Csoki Torta Málna