Citrommázas máktorta

  • 2015.08.31.
  • 1

Era barátnőmmel gőzerővel készülünk a nagy esküvői torta projektre. 2 héten belül férjhez megy Zsuzsi barátnőnk és a 120 fős vendégseregnek mi ketten készítjük a tortákat. Hetek óta zajlanak a próbasütések, most ez a citrommázas máktorta került sorra és remekül vizsgázott. Ott lesz az esküvői asztalon :)Hozzávalók:26 cm-es tortához:10 tojás30 dkg porcukor20 dkg olvasztott vaj / margarin1 citrom reszelt héja32 dkg darált mák2 tk. sütőporA citrommázhoz:porcukorfél citrom leve1-2 ek. habtejszínElkészítés:1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk.2. Az egész tojásokat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a langyosra hűlt olvasztott vajat, végül a sütőporral elkevert darált mákot is beleforgatjuk.3. Alaposan elkeverjük és a formába öntjük, kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.4. A mázhoz a porcukorhoz adjuk a citromlét majd cseppenként adagoljuk hozzá a habtejszínt addig,míg kenhető / önthető állagú mázat nem kapunk. A kihűlt torta tetejét vonjuk be a mázzal. Pár perc alatt megköt a máz, gyorsan dolgozzunk vele.TIPP:A cukormázhoz víz helyett használjunk sűrű habtejszínt, így szép fehér mázat kapunk, ami tökéletesen bevonja a torta tetejét. Én legközelebb még vastagabban kenem a mázat, hogy még egyenletesebb, még fehérebb legyen a máz.

Címkék

Torta Mák Citrom