Áfonyás túróalagút

  • 2015.06.09.
  • 6

Megint rég jelentkeztem, de most egy szuper gyors,könnyű, finom, nyári desszerttel jövök. Puffinnál láttam meg az epres túró alagutat és rögtön átalakítottam picit,mert bevallom, nekem már kezd a könyökömön kijönni az eper. Igazán finomat nem is kaptam egyszer sem idén, és a málnát, áfonyát amúgy is sokkal jobban szeretem. Ki lehet fogni néha olcsón / olcsóbban áfonyát, így én azzal készítettem ezt a mennyei desszertet. Ajánlom szeretettel.
Hozzávalók:
26x10x8 cm-es formához250 gr túró150 gr natúr joghurt4 ek. vaníliás porcukorcsipet só2 dl habtejszín1 dl tej2 ek. porzselatin125 gr friss áfonyaElkészítés:1. Egy kisebb őzgerincformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a formán, hogy majd vissza tudjuk hajtani.2. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a joghurtot, cukrot, sót.3. A habtejszínt kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.4. Egy kis tálkába öntjük a tejet, rászórjuk a zselatint és mikróban 20-30 mp alatt megmelegítjük, csomómentesre keverjük.5. Kézi habverővel kevergetve, teaszűrőn átpasszírozva a túrós masszához adjuk a zselatint, hozzákeverjük óvatosan a tejszínhabot is, végül beleforgatjuk az áfonyát.6. A kibélelt őzgerincformába öntjük a masszát, visszahajtjuk a folpack széleit és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Megsúgom, nekem 2 óra alatt teljesen megkötött a cucc, szeletelhetővé, fogyaszthatóvá vált, de persze az ilyen zselatinos édességeket célszerű késő este elkészíteni és reggel felvágni, kóstolni.