Mákmuffin (lisztmentes) / Flourless poppyseed muffin

  • 2015.04.01.
  • 9

Ez a muffin tulajdonképp nem is süti, hanem olyan,mint egy mákhab. A Nők Lapja konyha desszertes különszámában volt egy meggyes-mákos lisztmentes muffin, amit én tovább egyszerűsítettem, így született meg ez a mákmuffin. Direkt nem mákos muffinnak, hanem mákmuffinnak neveztem el, hiszen ebben gyakorlatilag csak mák van. Az én Z-mnél nagyobb mákrajongó nem igen hiszem, hogy van, így természetesen nálunk ez
egy csillagos 5-öst kapott.
Hozzávalók:12 db-hoz5 tojás16 dkg porcukor16 dkg darált mák1 citrom reszelt héja1 tk. sütőpor10 dkg olvasztott vaj/margarinElkészítés:1. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral, citromhéjjal elkevert darált mákot és a langyosra hűlt olvasztott vajat/margarint, alaposan elkeverjük.2. Papírkapszlikba vagy szilikonos muffinformába töltjük a masszát ( a forma 2/3-áig, 3/4-éig) és 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 20-22 perc alatt készre sütjük.3. Porcukorral meghintve tálaljuk.Light and fluffy, flourless poppyseed muffin, the consistency is more like a mousse. I can imagine this as a cake-filling, on a thin layer of a linzer-like base.Ingredients:make 12 muffins5 eggs160g icing sugar160g ground poppyseedgrated zest of 1 lemon1 tsp baking powder
100g melted butter, unsaltesMethod:1. Preheat the oven to 350F and prepare 12 individual paper muffin cases or you can use a 12-hole muffin tin or silicone muffin cases.2. Using an electric mixer whisk whole eggs and icing sugar until pale, light and fluffy. It takes about 5 mins. Then add ground poppyseed, baking powder, lemon zest and melted butter, mix well.3. Scoop the mixture into the muffin cases ( until 2/3 or 3/4 full) and bake for 20-22 mins in preheated oven.4. Dust with icing sugar before serving.

Címkék

Muffin Mák