Spenótos-túrós cannelloni

  • 2015.03.07.
  • 5

Ma munka közben megálmodtam, hogy ez lesz a kaja, és megmondom, isteni lett. 1 óra alatt kész volt mindennel együtt, szuper kis könnyű vacsora vagy ebéd, ha valami húsmentesre vágyunk :)Hozzávalók:kb. 35x25 cm-es tepsihez15 cső cannelloni2-3 dl házi paradicsomszósz
A töltelékhez:fél kg túró2-3 ek. tejföl1 tojássó, borsparmezán / grana padano
kb. 20 dkg fagyasztott spenótA tetejére:2-3 dl natúr krémsajt ( Lidl-ben kapható Pilos)reszelt sajt
Elkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra ( hőlégkeverés), a paradicsomszószt a tepsi aljába öntjük, félretesszük.2. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, egy egész tojást, sózzuk-borsozzuk, reszelünk bele pici parmezánt és az előzőleg kiolvasztott, alaposan kinyomkodott, apróra vágott spenótot is hozzákeverjük.3. A masszát habzsákba töltjük és megtöltjük vele a cannelloni-kat, a paradicsomszósz tetejére ültetjük őket.4. A maradék tölteléket eloszlatjuk a cannellonik tetején, vékonyan megkenjük krémsajttal, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Szúrjunk bele a tésztába egy hústűt, érezni fogjuk, amikor már készen van, akárcsak a lasagne-nál.

Címkék

Tesztaetel