Vaníliakrémmel töltött fánk sütőben sütve

  • 2015.02.14.
  • 1

A tesóm sütött a héten sütőben sült, olajszag nélküli fánkokat. Én is felpörögtem a témára, így én is elővettem a jól bevált kelt tészta receptemet és begyúrtam egy adagot. Vaníliakrémmel töltöttem a fánkokat, némelyiket csokiba is mártottam-na az volt az igazán durva. Legalábbis azok szerint akik kóstolták. Mert hogy ma 3 ütemben jöttek a vendégek délután, és a fánkot mindenki kóstolta. Isteni finom lett szerintem is, ajánlom szeretettel.
Hozzávalók:24 db fánkhozA tésztához:500 gr liszt80 gr olvasztott vaj/margarin80 gr cukor2 dl tej40 gr friss élesztő1 egész tojás1 tojás sárgája1 tojás fehérjeA vaníliakrémhez:1 csomag vaníliás pudingpor4 dl tej5 dkg cukor5 dkg vaj / margarin1 mk. vaníliapaszta ( recept Ildikokkinál olvasható, én tőle kaptam ajándékba egy üvegcsével:)Tetejére:5 dkg étcsokiporcukorElkészítés:1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.2. A krémhez a pudingot a zacskón lévő utasítás szerint megfőzzük,még melegen belekeverjük a vajat / margarint,majd folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön be és hideg vízzel teli edénybe állítjuk,hogy minél hamarabb kihűljön.3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, az aljába egy lábas vizet teszünk, hogy finom puhák legyenek a fánkok.4. Lisztezett dezskán átgyúrjuk a tésztát, ujjnyi vastagra nyújtjuk és 6-7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük őket, hüvelykujjunkkal benyomjuk a fánkok közepét és lekenjük őket a megmaradt tojás fehérjével.5. Újabb 10-15 perc pihenő után a fánkokat 15-20 perc alatt kisütjük, rácsra tesszük őket hűlni.6. Én egy injekciós fecskendő segítségével töltöttem be vaníliakrémmel a fánkokat. Mindegyik fánkra 2-3 lyukat fúrtam egy fém krémkinyomő cső segítségével,majd a szuristűvel felszívtam a krémet és belenyomtam a lyukakba.7. Olvasztott csokiba mártjuk a fánkokat vagy porcukorral hintjük meg őket.

Címkék

Fánk Kelt Tészta