Banános-mogyoróvajas smoothie

  • 2015.02.25.
  • 8


Mióta sikerült mogyoróvajat beszereznem, óóóriási kedvenc lett ez a smoothie. A banán-mogyoróvaj egy szuper páros, ez pedig egy igazán szuper napindító energiabomba smoothie lett.
További smoothie receptek ezen a linken.
Hozzávalók:2 kisebb, érett banán1 lapos ek. mogyoróvaj2 tk. őrölt lenmag150 gr görög joghurt
fél tk. őrölt fahéjhígításnak tejElkészítés:1. Mindent turmixgépbe teszünk, alaposan összedolgozzuk és már ihatjuk is.És hogy lássuk,minden okkal került ebbe a smoothieba.A banánról sokan azt mondják, jajj, ne együk a fogyókúra alatt,mert hizlal, tele van CH-tal. CH már pedig kell, főleg reggel, ezért a reggeli smoothie-ba mindig kerül banán nálam. Fontos kiemelni a banán káliumtartalmát, a kálium csökkenti a magas vérnyomást és a szívbetegség kockázatát. B6-ot és magnéziumot is tartalmaz,ezenkívül rostokban gazdag. Edzés alatt megfelelő szinten tartja a vércukrot, edzés előtt igazán nem rossz dolog 1 banánt elfogyasztani. A legtutibb biciklis kaja is egyébként :)Info innen.
A mogyoróvajnak 2 típusa van: a smooth ( teljesen krémes) és a crunchy ( darabos), én utóbbit használom. Egy adag mogyoróvaj ( 2 teáskanálnyi) több mint 7 gr fehérjével ellátja a szervezetet, ezenkívül telítetlen zsírsavakban gazdag.A lenmag magas rosttartalma miatt kerül a reggeli smoothie-ba: segíti az emésztést, kiszűri a méreganyagokat, ezáltal segíti a fogyást is. Hogy mi mindenre jó még, itt olvasható.
A görög joghurt magas fehérjetartalma miatt kerül a smoothie-ba, noha nehéz olyan görög joghurtot választanunk, aminek valóban az átlag joghurténál magasabb a fehérjetartalma. Meglepő módon egy nem görög névvel fémjelzett joghurtban találtam a legtöbb fehérjét, a LIDl Pilos márkájú natúr joghurtja ( amit négyesével csomagolva árulnak) 4,5 gr / 100 gr-ot tartalmaz.Gondoltátok volna, hogy a fahéj javítja az emésztésünket, rendben tartja a vércukorszintet, lassítja az öregedést, vírusokat és baktériumokat öl és még a hangulatunkat is javítja?Kellemes smoothie-zást mindenkinek :)

Címkék

Banán Smoothie