Banános-zabpelyhes palacsinta

  • 2015.01.13.
  • 6

Sok palacsinta recept szerepel már a blogon, de ilyen még nem. Most, hogy egy kicsit egészségebb vizekre eveztünk az urammal, gondoltam, kipróbálok egy kicsit egészségesebb alapanyagokból álló verziót. A hozzávalók beszerzéséhez nem kell a sarki kisboltnál tovább menni, azt hiszem, ezek valójában minden háziasszony konyhájában ott lapulnak,még az ínségesebb időkben is.A tészta villámgyorsan kikeverhető, aztán pici pihentetés és már sülhetnek is a finom kis palacsinták. Fogyaszthatjuk őket mézzel / juharsziruppal/joghurttal lelocsolva, friss gyümölcsökkel, vajjal, lekvárral,rengeteg a lehetőség. Az eredeti receptet itt találtam. Célszerű beszerezni egy több darabból álló kanalas/poharas mércét, ennek segítségével villámgyorsan kimérhetjük a hozzávalókat.A végeredmény isteni lett, Z azt mondta, őt a császármorzsára emlékezteti kicsit, amit pedig imád-úgyhogy ezzel is nyertem :)Hozzávalók:kb. 20 palacsintához1 csésze sima liszt1 csésze zabpehely ( finomszemű)1/4 csésze cukor1,5 tk. sütőpor1/2 tk. szódabikarbóna1/2 tk. őrölt fahéj3/4 csésze joghurt
3/4 csésze tej2 tojás2 banánvanília esszencia1/4 csésze olvasztott vajmazsola ( opcionális)Elkészítés:1. Az első 6 ( száraz) hozzávalót egy tálban elkeverjük.2. Az összes többi hozzávalót turmixgépbe vagy késes aprítóba dobjuk és pürésítjük. Ezek híján kézi habverővel is megoldható a történet.3. A száraz és nedves anyagokat összevegyítjük és kicsit állni hagyjuk.Nem sokáig, úgy 10-15 percig, amíg a zabpehely kicsit megszívja magát és picit sűrűsödik a tészta. Akár előző este is összeállíthatjuk, éjszakára hűtőbe tesszük és reggelire sütjük ki frissen a családnak.4. Felforrósított palacsintasütőre cseppentünk pár csepp olajat és a masszából kb. 1/3 csészényit a palacsintasütőbe öntünk. Ha már buborékos a teteje és aranybarna az alja, megfordítjuk és a másik felét is sütjük 1-2 percig.