Szezámmagos rudacskák

  • 2014.12.28.
  • 2

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én már annyira telítődtem a sok édességgel az elmúlt 5 napban, hogy rá se bírok nézni a bejglire és bűntársaira. Így ma estére ezt a mennyei szezámmagos rudacskát készítettem el tesóméknak "desszert" helyett,mert már Ők sem tudnak ránézni sem az édességre. Ildi Kokki csodás receptje alapján készült, ajánlom a szilveszteri asztalra szeretettel és én ezzel búcsúzom egy kis időre a kalóriabombáktól. Reggel indítok a konditeremben és most egy kis böjtölés következik. Sütik és szaloncukrok helyett holnaptól ismét az elhanyagolt smoothie-ké és zabkásáké, salátáké a főszerep, hiszen hálistennek a Karácsony csak pár napig tart. Sajnos ez alatt a pár nap alatt is fel lehet szedni 2 kilót, de ha időben elkapjuk a dolgokat, akkor hamar meg is szabadulhatunk tőlük :)Hozzávalók:4 tepsihez75 dkg liszt20-22 dkg vaj/ margarin2 felvert tojás3 dl tej4 dkg friss élesztő1 ek. cukor3 tk. só13 dkg trappista sajt2 dkg grana padano / parmezán sajtTetejére:szezámmagElkészítés:1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és elmorzsoljuk benne a kockákra vágott vajat / margarint. A felvert tojásból egy keveset félreteszünk a kenéshez, a maradékot hozzáöntjük a tésztához, mehet hozzá a langyos cukros tejben felfuttatott élesztő és a 2 féle reszelt sajt is. Lágy, rugalmas, hólyagos tésztává dagasztjuk és letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.2. A megkelt tésztát 4 felé vesszük, egyenként kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk enyhén lisztezett munkalapon és pizzavágóval / éles késsel hosszú csíkokra vágjuk.3. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket a megmentett felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük őket. A tészta többi részével hasonlóképp járunk el.A sütő aljába tegyünk egy lábas vizet, így extra gőzös sütőben sülnek a rudacskák és extra puhák lesznek :)

Címkék

Sos Kelt Tészta