Last minute marcipános szaloncukor

  • 2014.12.23.
  • 7

Lassan kifogyok az ötletekből, véget ér a karácsonyi készülődés. Ha még hiányzik 1-2 gasztroajándék vagy jó lenne még valami extra szaloncukor, akkor ajánlom őt szeretettel, hamar kész van és finom. A csomagolással sem kell bíbelődni, nem baj, ha nincs spéci szaloncukor papírunk, sima selyempapír is megteszi, ezúttal bevagdostam a végeit, így még inkább szaloncukros lett. :)Hozzávalók:kb. 20 szaloncukorhoz10 dkg natúr marcipánmassza3 dkg vegyes kandírozott gyümölcs10 dkg étcsoki1-2 ek. étolajElkészítés:1. A marcipánmasszát összegyúrjuk a kandírozott gyümölcsökkel, 8-10 gr-os darabkákat tépkedünk a masszából és szaloncukor alakúra hengergetjük.2. Hűtőbe tesszük őket 1-2 órára.3. Az étcsoki 3/4-ét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, hozzáadjuk a maradék 1/4 csokit apróra vágva, pici étolajat és simára keverjük.4.A szalonokat villa segítségével megmártjuk a csokiban és sütőpapírra tesszük őket száradni. Miután a csoki megkötött,selyempapírba csomagoljuk és felhasználásig hűtőbe tesszük,bár ebben a szaloncukorban semmi romlandó alapanyag nincs, hűtés nélkül is sokáig eláll.