Kókuszos szaloncukor

  • 2014.12.07.
  • 7

Újabb szaloncukrot hoztam a karácsonyi gyűjteménybe. Mivel tejszínt
tartalmaz, ezért mindenképp hűtőben tároljuk és 1-2 héten belül azért fogyasszuk el,bár ez szerintem nem lesz gond. Praliné Zsuzsitól van a recept, Zsuzsi azt mondja, jobb,mint a Bounty. Gondolkodás nélkül igazat adok neki ebben, a kókuszkrém valami isteni!!!Készíthetünk belőle bonbont, Bounty szeletet, golyót is, de én még fagyi-adaléknak is el tudom képzelni, de erre majd visszatérünk nyáron :)Terveim szerint ennek még el kell készülnie Karácsony előtt, az elkészült kis kókuszrudacskákat lefagyasztom és csak Karácsony előtt 1-2 nappal mártom ki őket csokiban, így talán kibírják az ünnepeket :)Hozzávalók:kb. 25 szaloncukorhoz8 dkg kókuszreszelék7 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor2 dl habtejszínA bevonáshoz:10 dkg étcsoki1-2 ek. étolajElkészítés:1. Egy kis lábasban a tejszínt összemelegítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kislángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és el nem válik a massza az edény falától. Szobahőmérsékleten kihűtjük majd mehet 1 éjszakára a hűtőbe. ( Nyilván pár óra alatt is megszilárdul, ha úgy jön ki a lépés.)2. Egyforma kis hengereket formázunk a kihűlt masszából ( én most 10 gr-osra csináltam őket) és kistányérra téve 20 percre fagyasztóba tesszük őket.3. A csoki 3/4-ét megolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban és hozzáadjuk apróra törve a csoki maradék 1/4-ét. Simára keverjük, hozzáadjuk az olajat is. A szalonokat megmártjuk a csokiban és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket szilárdulni. Utána egyenként csomagoljuk őket.