Főzött tojáslikőr

  • 2014.12.21.
  • 1

Régóta ezen recept alapján készítem a tojáslikőrt és imádjuk. Ám sok helyen látom, hogy az enyémmel ellentétben nem nyers tojást használnak,hanem főzött krémet alapnak. Így aztán gondoltam kipróbálom én is, habár én nem idegenkedtem soha
a nyers tojás használatától, a tiramisuba is mindig gond nélkül belehajítottam, így volt ez a likőrrel is. Juditka receptjét találtam szimpatikusnak a főzött tojáslikőrök közül: nem csak csodaszép színe lett, de sűrű állaga és gazdag ízvilága is. Bátran ajánlom, még Karácsonyra is elkészülhet.Hozzávalók:2 dl tej2 dl habtejszín4 tojás sárgája1 csomag vaníliás cukor15 dkg cukor2 dl vodka ( többet is elbír, kóstolással állítsuk be az erősségét)Elkészítés:1. A tojássárgákat kevés cukorral és kevés tejszínnel robotgép segítségével habosra keverjük.2.A maradék tejszínt a tejjel, maradék cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk majd félrehúzzuk és lassan belecsurgatjuk a tojássárgás keveréket.3. Visszatesszük a tűzre és kislángon kézi habverővel folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük.4. A langyosra hűlt krémhez hozzáöntjük az alkoholokat, a kihűlt italt üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk felhasználásig. Naponta egyszer megrázogatjuk az üveget.

Címkék

Karácsony Ital