Fokhagymás-olívabogyós tintahaltészta

  • 2014.12.03.
  • 2


Villámgyors vacsora, 10 perc alatt kész van! A fekete színű, tintahaltintával színezett tésztát a LIDL-ben vettem, épp akciós volt, én meg már régóta szerettem volna kipróbálni. Kicsit féltem, hogy majd fekete lesz a fél konyha és nagyon durván seafood íze lesz, de nem. Mikor fő a tészta, picit tenger gyümölcsei illata van, de az ízén igazából nem érezni, úgyhogy készítsünk hozzá akár jó karakteres szószt is. Ebbe most szándékosan nem került sem hús, sem hal, csak valami egyszerűt szerettem volna. Zé még meg sem kóstolta, neki túl bizarr a fekete színű tészta. Pedig isteni lett.:)Hozzávalók:25 dkg friss tintahaltintás tészta1 tk. libazsír6 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk. liszt2 dl habtejszínsó, borsszárított bazsalikomfokhagymasóolívabogyóElkészítés:1. A tésztát lobogó, sós vízben 4-5 perc alatt készre főzzük, leszűrjük, félretesszük.2. Egy kis lábasban felhevítjük a zsírt, rádobjuk a vékonyra felszeletelt fokhagymákat, pár percig pirítjuk. Mikor kezd színt kapni a fokhagyma, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel és ízlés szerint fűszerezzük. Mennyiségeket nem írtam, állítsuk be mennyire szeretnénk borsosan, fokhagymásan, bazsalikomosan. Pár perc alatt forraljuk sűrűre a szószt és már tálalhatunk is.
3. A kifőtt tésztát halmozzuk egy tányérra, tegyünk rá a szószból és apróra vágott zöld olívabogyóval szórjuk meg. Isteni!

Címkék

Tesztaetel