Tejszínes fehércsokikrémmel töltött csokitorta

  • 2014.11.09.
  • 7

A nővérem szülinapjára készítettem ezt az egyszerű kis csokitortát, Anyu közreműködésével. Elég rosszul indult, teljesen mást terveztem és a végeredménnyel sem voltam megelégedve. Apu és a Sógorom viszont odáig voltak érte: finom, puha kakaós piskóta, enyhén fehércsokis, nem túl csömör krém, a tetején ét-és fehércsokiforgácsokkal. A nővérem, Tündérsüti egy komplett desszertasztallal készült, vintage stílusban, így nekem is és Anyunak is ki lett adva az ukász, hogy olyán tortával készüljünk, ami illik a stílushoz, nehogy pink rózsaszín vagy hupikék marcipánnal bevont csodákkal érkezzünk. Azt gondolom az én tortám, és Anyu répatortája is megállta a helyét az ünnepi asztalon. Mennyei volt minden! A fotókat a tortáról a nővérem készítette, köszönöm Neki!Hozzávalók:
20 cm-es tortáhozA kakaós piskótához:4 tojás250 gr porcukor240 gr liszt50 gr holland kakaópor1 dl langyos víz1 dl étolaj1 tk. sütőporA krémhez:1 csomag tejszín ízű pudingpor3 ek. cukor1 csomag vaníliás cukor5 dl tej60 gr fehércsokiA tetejére:étcsoki és fehércsokiElkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk az olajat, langyos vizet, beledolgozzuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet majd egy szilikonos lapáttal beleforgatjuk a tojáshabot. 4 egyenlő részre osztjuk és 4 db 20 cm átmérőjű lapot sütünk belőle, egyenként 10 perc alatt. Kihűtjük a lapokat. Én most tortaforma nélkül sütöttem őket, kirajzoltam sütőpapírral borított tepsire a 20 cm-es kört és ráhalmoztam kb. 2 merőkanálnyi tésztát, kissé elegyengettem, Picit terült ugyan, de alapvetően így is megoldható a történet és így gyorsan lehet őket egymás után sütni. Persze egyben is kisüthetjük az egész piskótát és utána megpróbálhatjuk 4 egyenlő részre vágni. A lapokat kihűtjük.2. A krémhez a pudingport a cukrokkal, kevés tejjel csomómentesre keverjük,a
maradék tejbe beletördeljük a fehércsokit és felforraljuk. Mikor forr a tej és felolvadt benne a csoki, hozzáadjuk a pudingos keveréket és sűrűre főzzük. Folpackot teszünk a tetejére, így nem bőrösödik be és kihűtjük.3. A tortát összeállítjuk: egy piskótalap, egy vékony réteg krém amíg el nem fogy. Tetejére vékony réteg krémet teszünk és csokiforgácsokkal díszítjük. A csokiforgács elkészítéséről itt látható egy jó kis videó.
Az elkészült tortát egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnapra a piskóta remekül megpuhul a krémtől. Aki nagyon krémesre szeretné a tortát, duplázza a krém mennyiségét,mert ez csak egy vékony rétegre elegendő.További csokitorta receptek:Dobos-tortaPárizsi krémes csokitortaA legfinomabb csokitorta