Gesztenyés hógolyó

  • 2014.11.26.
  • 9

Karácsonyi próbasütésként készültek ezek a golyóbisok a 10 éves érettségi találkozónkra. Jól vizsgáztak, így az ünnepi asztalon is helyük lesz, akár diós, akár mákos töltelékkel is, de nekem ez a rumos-gesztenyés naaagyon bejött. Fél nap alatt megpuhul a tészta,a
töltelék pedig finom krémes, isteni! Illéskrisznél láttam a receptet, köszönöm. A nővéremnek meg a közreműködést, mert ezeket most együtt készítettük :)Hozzávalók:kb. 30 golyóhozA tésztához30 dkg lisztcsipet só8 dkg cukor15 dkg vaj1 tojás2 ek. tejA töltelékhez:1 csomag gyorsfagyasztott cukrozott gesztenyemassza (25 dkg)1-2 ek. tejízlés szerint rumaromaA hempergetéshez:vaníliás porcukorElkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fóliába csomagolva félórára hűtőbe tesszük.2. A töltelékhez a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, áttörjük egy villával, ízlés szerint rumaromát adunk hozzá és annyi tejjel elkeverjük, hogy krémes masszát kapjunk.3. A kihűlt tésztából 20 gr-nyi adagokat csípünk, meggörgetjük őket, tenyérrel ellapítjuk, egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk a közepébe és összegörgetjük úgy, hogy lehetőleg sehol ne látszódjon ki a töltelék.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és 20-25 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorban meghemperhetjük őket és jól záródó fémdobozban tároljuk, hogy még puhábbak és finomabbak legyenek.:)