A legfinomabb répatorta

  • 2014.11.10.
  • 7

Sokszor, sok helyen ettem már répatortát,mert imádom, de mindig arra a megállapításra jutok, hogy -minden elfogultság nélkül-az én Anyukám tudja a legeslegfinomabb répatortát sütni. Gábor receptje tökéletes, egyszer már fel is került ide, de most nyomatékosítsunk, álljon itt mégegyszer. A nővérem szülinapjára általában répatortát (is) süt Anyuci, hiszen téli szülinaphoz ez dukál,mindig valamilyen alkoholos cukormázzal a tetején, most narancslikőrrel.A fotókat a nővérem készítette.Hozzávalók:26 cm-es tortáhozbögre=2,5 dl22 dkg tejföl2 bögre cukor1,5 dl olaj3 tojás2 nagy sárgarépa reszelve ( kb. 30-40 dkg)1 doboz ananász konzerv, leve nélkül2 bögre lisztcsipet só1 kk. szódabikarbóna1 csomag sütőpor1 tk. őrölt fahéj1 tk. őrölt gyömbér1/2 tk. szegfűszeg15 dkg darált dióA mázhoz:15-20 dkg porcukorGrand Marnier likőrA formához:vaj+zsemlemorzsaElkészítés:1. A tejfölt a cukorral, olajjal habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Mehet hozzá a reszelt sárgarépa és a levétől lecsöpögtetett ananászkonzerv, kis kockákra vágva.2. Egy másik tálban elkeverjük a száraz anyagokat: átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, végül a darált diót. A száraz anyagokat összeforgatjuk a nedves anyagokkal.3. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tortaformába simítjuk a masszát és 160-170 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, kb. 90 percig, de időnként nézzünk rá, ellenőrizzük.4. A mázhoz szitáljuk át a porcukrot és folyamatosan adagoljuk hozzá a likőrt addig, míg sűrű, kenhető / csurgatható pasztát nem kapunk. A kihűlt torta tetejére öntjük.

Címkék

Torta Süti Dió