Gesztenyés holdacskák

  • 2014.07.28.
  • 1

Imádom a gesztenyét, meg az apró egyfalatos sütikéket is. Karácsony előtt ez a vaníliás kifli volt a sztár, 3 adagot is meg kellett sütnöm,mire az utolsó adag megérte a Karácsonyt. Ennek mintájára készült most gesztenyés változatban, szintén Ildikokki receptje alapján.
Nem egy tipikus nyári süti, de nincs is ma tipikusan nyári idő. Kicsit szomorú vagyok,mert ma van a szülinapom és odakint egész nap szakad az eső, szürkeség van. Nem egy ideális szülinapi időjárás így július végén, úgyhogy begyújtottam a sütőt és ezekkel a kis holdacskákkal vigasztalódtam :)Hozzávalók:20 dkg liszt8 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukorcsipet só10 dkg puha vaj / margarin15 dkg cukrozott gesztenyemassza1 tojás sárgájapár csepp vanília esszenciapár csepp rumaromaA forgatáshoz:vaníliás porcukor ( sima porcukor 1-2 zacskó vaníliás cukorral összedarálva)Elkészítés:1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk.2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrokat, puha vajat/ margarint és összemorzsoljuk.3. Ezután mehet hozzá a tojás sárgája, az aromák és a puha gesztenyemassza. Alaposan összedolgozzuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük a puha masszát.4. Enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy kis pohár segítségével félholdakat szaggatunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket és 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.Ha már az alja kezd barnulni, akkor kivehetjük.5. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket.

Címkék

Süti Gesztenye