Banános-csokis minimuffin

  • 2014.07.16.
  • 7

A muffinok életmentőek. Bő félóra alatt megvannak és 2 tálon meg egy kézi habverőn kívül mosogatni sem kell utána semmit. Én azokra a receptekre esküszöm, amelyek joghurtot is tartalmaznak, mivel az így készült muffinkák sokkal puhábbak, szaftosabbak lesznek, még másnap is. A hozzáadott banánpüré csak ráerősít erre, kipróbálni kötelező, ha van pár túlérett banán :) Nem beszélve arról, hogy ezek a mini muffinkák olyan gyorsan el is párolognak, ahogy készültek, hiszen egyfalatkásak, párosával lehet őket hajigálni befelé :)Az eredeti recept innen származik.Hozzávalók:1 csésze: 250 ml1,5 csésze liszt1/2 csésze cukorcsipet só1 tk. szódabikarbóna1 tojás1/2 csésze olaj1/2 csésze natúr joghurt2 jó érett banán3/4 csésze csokicseppElkészítés:1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a muffinsütőt kibéleljük kapszlikkal.2. Egy tálban elkeverjük a száraz anyagokat: liszt, cukor, só, szódabikarbóna, csokicsepp.3. Egy másik tálban kézi habverővel a tojást az olajjal, joghurttal majd hozzáadjuk a villával pürésített banánt.4. Hozzáforgatjuk a száraz anyagokat, párat keverünk rajta és kapszlikba adagoljuk.5. Előmelegített sütőben kb. 12-14
perc alatt készre sütjük.

Címkék

Csoki Muffin Banán