Vendégposzt Anyutól: Meggyes linzer

  • 2014.06.27.
  • 5

Mivel az én konyhám belátható időn belül nem fog elkészülni, Édes anyukám mai műremekét osztom meg Veletek. Reszelt meggyes linzer, a Mama receptje alapján. Isteni finom, abbahagyhatatlan, próbáljátok ki, mennyei!Hozzávalók:1 nagy gáztepsihezA tésztához:50 dkg liszt1 csomag sütőpor15 dkg zsír10 dkg cukor1 csomag vaníliás cukorcsipet só1 citrom leve1 tojáskis pohár tejfölA meggyhez:1 kg meggy ( tisztán, fejtve mérve)30 dkg cukor1 csomag vaníliás pudingporszükség esetén 2 ek. búzadara1 marék pirított dióElkészítés:1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy nyújtható, nem túl ragacsos masszát kapjunk. 2/3-át a hűtőbe, 1/3-át a fagyasztóba tesszük.2. A meggyet kifejtjük, lecukrozzuk, fél napra félretesszük. Ha túl sok levet ereszt, leöntjük róla ( kb. 1 pohárnyit).3. Feltesszük főni, a lével, amit időközben még enged, csomómentesre keverjük a pudingport és besűrítjük vele a meggyet. Ha túl hígnak találjuk, búzadarát adhatunk hozzá, miután elzártuk.4. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és kibéleljük vele a kizsírozott-kilisztezett tepsit. Rákenjük a meggytölteléket, megszórjuk a pirított dióval és ráreszeljük a maradék ( fagyasztóból kivett) tésztát.5. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Süti Meggy