Sonkás-paprikás frittata

  • 2014.04.08.
  • 5

Igazi testépítő reggeli ez, az uramnak készült ma reggelire. Ebédre akár a diéta alatt is megehetjük, reggelire én azért maradok a smoothie-nál. Mióta Z. is újra elkezdett edzeni, vevő lett azokra a kajákra, amiket én eszem ( többé-kevésbé). A húsokhoz Ő általában rizst eszik, míg én salátát.
Ez a reggeli nem az 5 perces kategória, picit több idő kell hozzá, de megéri a fáradozást.Ha van kimaradt tojásfehérjénk, nyugodtan használjuk fel, a 3 egész tojás helyett lehet pl. 2 egész tojás és 2 fehérje.Hozzávalók:1 főre10 dkg főtt sonkaegy kis csokor snidlingegy csepp libazsír3 tojássó, bors4 karika zöld kaliforniai paprikaElkészítés:1. A tojásokat egy kis tálkában felverjük pici sóval, borssal. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A sonkát felkockázzuk.
3. Egy olyan serpenyőben, amit sütőbe is tehetünk, felhevítjük az olajat, rádobjuk a sonkakockákat. Ha kezdenek pirulni, mehet rá az apróra vágott snidling, majd ráöntjük a tojást, rátesszük a paprikakarikákat.
Levesszük a lángot takarékra és pár percig sütjük az omlettet.4. Mikor már a szélein megsült, betesszük az előmelegített sütőbe és addig sütjük, míg teljesen át nem sül az omlett.Nekem nincs olyan serpenyőm, ami sütőbe tehető, így wokban kezdtem a sütést, majd onnan egy kisebb bűvészmutatvánnyal átcsúsztattam a félkész omlettet egy sütőlemezre és így ment a sütőbe.

Címkék

Reggeli