Répatorta-golyó

  • 2014.04.18.
  • 5

Ha nincs kedvetek egy egész tortát lesütni, de szeretnétek Húsvétra répatorta-ízvilágot csempészni a menübe, akkor jöhet a golyó! 10 perc alatt kész van, én most egy villámváltozatot készítettem,így elfeledkeztem a reszelt narancshéjról és a dióról-igény szerint ezekkel gazdagítható még, de ezek nélkül is fantasztikus répagolyót kapunk :)Hozzávalók:15-20 kisebb golyóhoz150 gr darált keksz100-110 gr cukrozott, sűrített tej30 gr reszelt sárgarépa2 tk. őrölt fahéj1 tk. mézeskalács-fűszerkeverék ( itt: mixed spice: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, koriander)A hempergetéshez:fahéjmézeskalács-fűszerkeverékporcukorElkészítés:1. A darált kekszet elvegyítjük a fűszerekkel, belereszeljük kislyukú reszelőn a répát és annyi sűrített tejjel összedolgozzuk, hogy kissé ragacsos, de formázható masszát kapjunk.2. Kis golyókat ( 15-20 gr-os) gömbölygetünk, amiket aztán a fűszerekkel elkevert porcukorban meghempergetünk.