Narancsos-diós kalácsguba

  • 2014.04.22.
  • 7

Direkt félretettem pár szeletet a húsvéti kalácsból, mert Csak a puffin már Húsvét előtt közölte a fészbukon, hogy lesz egy remek ötlete maradék kalácshasznosításra. Meg is ihletett a nála készült Zserbóguba, de én most a narancs-dió párosra szavaztam, ami van ám olyan jó, mint a dió-barack. Az öntetnek pedig az általam annyira imádott hátszegi rakott palacsinta öntetét használtam- ezúttal tojás nélkül. Semmi fakszni, csak egy kis keverés-kavarás-darálás-rétegezés, rövid idő a sütőben. Desszertnek vagy egy tartalmas leves után főételnek is kiváló, abbahagyhatatlanul finom. Nekem szinte jobb,mint egy aranygaluska.És ezennel el is fogyott a jó kis pirított hazai dióm, amit még Anyuci hozott tavaly nyáron.
Utánpótlás már nincs, úgyhogy 1 hónapig nincs diós süti.Hozzávalók:2 főre150 gr
húsvéti fonott kalács70 gr darált dió30 gr porcukorAz öntethez:1,5 dl tejföl1,5 dl habtejszín50 gr porcukor1 narancs reszelt héja1 tk. vaníliaA tepsi kikenéséhez:diónyi vajElkészítés:1. A tepsit ( 20x20 cm-es) kivajazzuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.2. A kalácsot felkockázzuk, a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, ledaráljuk és elkeverjük a porcukorral.3. Az öntethez a tejfölt, a tejszínt, a porcukrot, a vaníliát és a narancs reszelt héját kézi habverővel simára keverjük.4. A tepsi aljára tesszük a kalács felét, meglocsoljuk egyenletesen az öntet felével, megszórjuk a cukros dió felével majd az egész műveletet megismételjük.5. Előmelegített sütőben
kb. 20 perc
alatt megsütjük.

Címkék

Narancs Dió Kelt