Húsvéti tojás-keksz

  • 2014.04.07.
  • 0

Ma reggel csöngetett a postás: megérkeztek a kekszkiszúrók Hong Kongból :D Olyan kekszkiszúrók ezek, amik egyben sütipecsétek is: kiszaggatom a kekszet, majd egy mozdulattal rányomom a mintát is. Zseniális, nem csak kekszhez, hanem marcipánhoz, cukorpasztához is remekül használható. Én rögtön ki is próbáltam mind a kettőt: marcipánnal díszített mandulás linzereket készítettem Húsvétra hangolva. Nem terveztem az egész napot rászánni, de ahogy nekiálltam, sodródtam az árral, félúton elmentem a boltba is, hogy pár ételfestéket még beszerezzek.:) Így született meg ez a kis kollekció, hatalmas szeretettel :)Hozzávalók:A linzerhez:20 dkg liszt10 dkg őrölt mandula20 dkg margarin10 dkg porcukor1 tojás sárgájapár csepp vaníliapasztaA díszítéshez:natúr marcipánmasszakülönböző ételfestékekporcukor a nyújtáshozkevés lekvár a ragasztáshozEgyéb kellékek:ecsetnyújtófa ( szilikonos)sütipecsétes kekszkiszúróElkészítés:1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, gáztepsit sütőpapírral kibéleljük.3. A tésztát lisztezett felületen 3-4mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges szaggatókkal kiszaggatjuk, tepsire tesszük őket és 10 perc alatt kisütjük. Rácsra tesszük őket hűlni.4. Amíg a kekszek kihűlnek, ételfestékkel beszínezzük a marcipánt, csináljunk
minél több színt, hogy parádés legyen :)5. A marcipánt porcukorral behintett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk ugyanazokkal a kiszúrókkal, amiket a kekszhez is használtunk. Kevéske mikróban felmelegített, tetszőleges ízű lekvárral megkenjük a kekszeket és ráragasztjuk a marcipánt.
Bedobozoljuk őket és várjuk a Nyuszit :)

Címkék

Keksz Húsvét Cookie