A 20 legjobb táplálék reggelire...

  • 2014.03.31.
  • 9

A kedvenc étkezésem a reggeli az utóbbi 2 hónapban. A minap olvastam egy érdekes cikket amit most megosztok Veletek is, mégpedig arról,hogy mi a 20 legjobb étek reggelire...Először is: ha semmit nem reggelizünk, azzal azt érjük el, hogy a nap további részében többet eszünk a kelleténél. Egy jól megválasztott reggeli után meglepően kevéssel is beérhetjük reggelire vagy vacsorára, nem esünk a "túlzabálás" csapdájába.
Szénhidrát, fehérje és rost-ezzel kell, hogy induljon a nap. Erre jó választás lehet egy smoothie, amiről bővebben itt olvashattok!De lássuk akkor mi is az a 20 dolog!1. ZabpehelyRendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterin szintet.Gazdag omega 3 zsírsavban, folsavban, káliumban. Kerüljük az ízesített változatokat,mert sok hozzáadott cukrot tartalmaznak. Inkább adjunk hozzá egy kis mézet és pakoljuk meg gazdagon gyümölcsökkel.Meggyes-mandulás zabkása2. Görög joghurtMagas a calciumtartalma, fehérjetartalma pedig 2x annyi,mint a sima joghurté. Válasszuk a zsírszegény változatot és adjunk hozzá gyümölcsöket!Banános joghurtkehely3. Búzacsíra2 teáskanálnyi fedezi a napi E vitamin bevitel 15%-át.Az E-vitamin bevitel általában alacsony a különféle diétáknál, így a búzacsíra egy jó megoldás a bevitelre. Belekeverhetjük joghurtba, müzlibe, smoothie-ba.4. Grapefruit:Jótékony hatással van a vércukorszintre, egyes tanulmányok szerint étkezések előtt egy fél grapefruit elfogyasztása segít a fogyásban. Fogyasszuk proteinnel-joghurttal vagy tojással. Vigyázzunk,mert egyes gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet!5. Banán:Sokáig teltségérzetet okoz, így remek választás reggelire.Zabpehelyhez, müzlihez is keverhetjük, cukor hozzáadására már nem is lesz szükség.6. Tojás:Sokáig a tojás volt a bűnös a magas koleszterinszintért, de az utóbbi években kezd ismét visszatérni az egészséges táplálékok közé, magas fehérje és D vitamin tartalmának köszönhetően. Fogyasszuk hát reggelire, persze mértékkel, ne 10 tojásos rántotta formájában!7.Mandulavaj:Aki nem fogyaszt tojást vagy tejterméket, annak jó alternatíva ez a fehérjebevitelre.A mogyoróvajhoz hasonlóan 1 teáskanálnyi 100 kalóriát tartalmaz, tehát csak mértékkel!8. Görögdinnye:Remek hidratáló, egy csészényi mindössze 40 kalóriát tartalmaz. Megtalálható benne a " likopén", ami piros gyümölcsökben és zöldségekben, javítja a látást, a szívműködést, rákmegelőző hatása ismert.
Az ún. " negatív kalóriájú" élelmiszerek közé tartozik, amelyek az emésztés során több kalóriát égetnek el,mint amennyit beviszünk az elfogyasztásukkal.9.Lenmag:Adjunk 2 teáskanálnyi őrölt lenmagot a reggeli müzlihez, smoothie-hoz, ezzel máris fedeztük a napi omega 3 zsírsav szükségletünk 100 %-át!Az egész lenmag emésztés nélkül átmegy a szervezeten, tehát semmit nem ér, mindenképp daráljuk finomra kávédarálón!10. Áfonya:Igazi antioxidáns bomba!A legtöbb gyümölcsnél jóval alacsonyabb a kalóriatartalma ( 1 csészében 80 kalória), így bátran adjuk bármihez, amit reggelizünk!11. Eper:Akárcsak a többi bogyós gyümölcs, az eper is alacsony kalória-és magas antioxidáns tartalommal bír. Jótékony hatással van a szívre is.12. Kávé:A kávé nemcsak felébreszt reggel, de fogyasztásával megelőzhető a rák, a cukorbetegség. Természetesen nem az agyoncukrozott haboskávéról beszélünk, hanem egy csésze espresso-ról, zsírszegény tejjel.13. Tea:Mind a fekete, a zöld és a fehér tea magas antioxidáns tartalommal bír, legmagasabb mégis a zöld teáé. Kevésbé dehidratál mint a kávé, alacsonyabb koffeintartalmának köszönhetően. Napi 5 csésze kiváló hatással van az anyagcserére és a testsúlycsökkentésre.14. Sárgadinnye:Egy negyed sárgadinnye mindössze 50 kalóriát ta

Címkék

Reggeli