Sárgabarackos-cukkinis-diós kocka

  • 2013.09.25.
  • 8

Ismét Blogkóstoló játék van, ezúttal Dina a háziasszony. ChefViki blogját sorsolta nekem, ahonnan nehéz volt a választás. Közel 1000 bejegyzés van a blogján és én megint az utsó pillanatra hagytam, naná, nem is én lennék. Tegnap aztán ráakadtam erre a csodás őszies színvilágú-ízvilágú sütire és döntöttem, ő lesz :) A cukkinit tényleg nem érezni benne, ám szuper textúrát kölcsönöz a sütinek-brownie fílingje van, úgyis mondhatnám. Megbolondítva mindez sok-sok dióval és étcsokival, hmmm, nagyon finom. Egyetlen dolgot tudok negatívumként felhozni- ami persze nem a recept hibája, hanem nyilván az enyém- nekem lehetne egy kicsit édesebb. A kakaópor és az étcsoki keserű, a dió és a cukkini semleges, az angol sárgabarack meg nagy jóindulattal se nevezhető édesnek, így nekem kicsit több cukrot elbírt volna! De biztos hogy fogom még sütni különböző variációkban és majd kikísérletezem a nekem tökéletes édességet. :) Köszi a receptet, fini nagyon a süti :)Hozzávalók:20x30 cm-es tepsihez:4 tojás15 dkg vaj/ margarin30 dkg liszt3 dkg holland kakaópor15 dkg cukor1,5 tk. sütőpor10 dkg durvára vágott dió30 dkg cukkini ( tisztán mérve, meghámozva, lereszelve)késhegyni vanília paszta1 tk. őrölt fahéjcsipet só5 dkg étcsokicsepp v. durvára vágott étcsokiTetejére:3 szem sárgabarack1 marék dió durvára vágvaElkészítés:1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.2. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, sütőporral, fahéjjal, kakaóporral.3. A cukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és egyenként a tojásokat. Beleöntjük a lisztes keveréket és simára dolgozzuk.
4. Mehet hozzá a nagylyukú reszelőn lereszelt cukkini, az étcsoki és a dió. Alaposan összedolgozzuk a masszát és a tepsibe simítjuk. Megszórjuk a durvára vágott dióval és az apró kockákra vágott sárgabarackkal.5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, nekem kb. 45-50 perc alatt sült meg.