Gulyásleves

  • 2013.06.02.
  • 2


Megmondom őszintén, én sose voltam odáig a gulyáslevesért. Nyilván emlékeimben a menzás gulyáslevesek élnek, ahol kövér disznóhús volt a levesben és tarhonya.Életemben először megpróbálkoztam vele, és igen, szeretem a gulyáslevest. Nem mócsingos disznóhússal, hanem sovány marhával.Nem tarhonyával, hanem csipetkével.
És Anyunak igaza volt,mikor azt mondta, kell neki 2-3 óra.Este 9-kor álltam neki. És most jöhet a húúúú meg az úúúúúúristen, igen kérem, mi tegnap este fél 12-kor ettük a gulyáslevest. Sőőőt, még palacsintát is ettünk utána.:) De előtte meg 25 km-t bicikliztünk.És ez a mentség rá.:)Hozzávalók:2 éhes főre35 dkg sovány marhahús1 vöröshagymapici olajpirospaprika1 db paradicsom2 db babérlevél2 gerezd fokhagymapirosarany, só,bors2 db sárgarépa7-8 kisebb szem krumpliA csipetkéhez:1 tojássóliszt
Elkészítés:1. Egy nagy lábasban kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk.2. Mikor a hús elszíneződött, félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük jó bőven vízzel és visszatesszük a tűzre, felforraljuk.3. Beleteszünk egy felkockázott paradicsomot, 2 babérlevelet, pirosaranyat, 2 gerezd fokhagymát.4. Takaréklángon, fedő alatt, időnként kevergetve kb. 1,5 órán át főzzük. Ha szükséges,pótoljuk a vizet és fűszerezzük újra. Én kb. 4-5 alkalommal pótoltam a vizet.5. Mikor a hús már puha és kezdi bevenni a fűszereket, nem "húsízű", adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott krumplit. Pótoljuk a vizet.6. Mikor a zöldségek is megpuhultak, jöhet a csipetke: 1 tojást csipet sóval felverünk, annyi lisztet adunk hozzá, amennyivel
tésztává tudjuk dolgozni. Szaggassuk bele a csipetkét, ha megfő, kész a gulyáslevesünk.:)

Címkék

Leves