Erdei gyümölcsös-túrós pohárkrém

  • 2015.06.22.
  • 3

Kinyílt a szemem reggel fél 8-kor és azonnal eszembe jutott ez a desszert, úgyhogy villámgyorsan össze is dobtam. A recept a Nők Lapja konyha Desszertes különszámából van ismét, igazi könnyű, nyári frissítő. Ha a cukrot édesítőre cseréljük, akkor viszonylag büntetlen desszert, de cukorral sem vészes :)Hozzávalók:4 pohárhozA túrókrémhez:25 dkg túrófél citrom leve8-10 dkg porcukor2 dl habtejszín1 csomag habfixálóAz erdei gyümölcsös részhez:30 dkg vegyes erdei gyümölcs ( idény szerint bármilyen bogyós gyümölcs)2 ek. cukor1 ek. étkezési keményítőfél dl vízElkészítés:1. Az erdei gyümölcsöt ( én fagyasztottat használtam) a cukorral felfőzzük, miután levet engedett,
a vízben elkevert keményítővel besűrítjük, 1-2 perc alatt ez megtörténik. Félretesszük hűlni.2. A hideg habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.3. A túrót villával áttörjük, ízlés szerint porcukorral / édesítővel és citromlével ízesítjük majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.4. A poharakba felváltva rétegezzük a túrókrémet és az erdei gyümölcs keveréket, fogyasztás előtt 1-2 óra alatt behűtjük.