Narancsos tojáslinzer Húsvétra

  • 2015.03.30.
  • 6

Egy egyszerű ötlet Húsévtra, szerintem nagyon mutatós. Semmi bonyolult hozzávaló nem kell hozzá, konyhai kütyü sem, csak egy tojás alakú kekszkiszúró. Juditkánál láttam meg ezeket a tojás alakú linzereket és mivel imádom a narancsot, extrán narancsos linzereket készítettem. Az elkészült tojások felét Anyu házi narancslekvárjával, a másik felét narancsos csokikrémmel töltöttem-nem is tudom melyik a finomabb. Természetesen bármilyen lekvárral, krémmel, Nutellával is tölthető.
Nem szoktam a blogomon reklámozni senkinek a portékáját, de ha ilyen édespofa textilnyuszikát szeretnétek Ti is a húsvéti asztalra, akkor gyorsan tessék rendelni a nővérem boltjából, még Húsvétig megérkezhet, a kínálat folyamatosan bővül.
Hozzávalók:kb. 20 tojáskekszhezA kekszhez:30 dkg liszt20 dkg vaj/ margarin vagy 10 dkg zsír10 dkg porcukor2 narancs reszelt héja1 tojás sárgájaA narancsos csokikrémhez:fél dl habtejszín50 gr étcsoki1 narancs reszelt héjaTovábbá:narancslekvárporcukorElkészítés:1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1-2 órára vagy akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük. Ha csak másnap használjuk fel, félórával használat előtt vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen, ha túl hideg a tészta, nyújtáskor törni fog.2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra ( alsó-felső sütés), két gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.3. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtsuk ki és tojás alakú szaggatóval szaggassuk ki. A tojások felét egy kisebb, kör alakú pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
4. Tegyük őket a tepsire és előmelegített sütőben süssük kb. 8-10 percig. Érdemes külön sütni a teli és a lyukas tojásokat,mert a lyukas tojások hamarabb ( 7 perc) megsülnek, ha nem figyelünk, megbarnulnak, mint ahogy nálam is történt.5. A csokikrémhez a tejszínt melegítsük fel, öntsük az apróra tört étcsokira, reszeljük rá a narancshéjat és keverjük simára. Tegyük félre hűlni, ha langyosra hűlt, felhasználásig hűtőbe is tehetjük, hogy kenhető állagú legyen.6. A lyukas tojásokat szórjuk meg porcukorral és a csokikrémmel/ narancslekvárral ragasszunk össze 1 teli és 1 lyukas tojást. Tegyük jól záródó dobozba, így másnapra megpuhulnak és sokáig el is állnak.