Tojásos-joghurtos zöldsaláta fűszeres csirkemellcsíkokkal

  • 2015.03.25.
  • 6

Rohanós hétköznapokon illetve mikor edzeni megyünk Zével, mindig csirkemell a vacsora. Mindig tartok a fagyasztóban 50-70 dekás adagokat szeletelve, így a kiolvasztást nem számítva, nettó félóra alatt el is készülök ezekkel a vacsikkal. A köretet illetően Zének nincsenek nagy igényei: sima rizs. Magamnak általában valamilyen salátát rittyentek hozzá, mutatom is kedvcsinálónak a mai menüt.Hozzávalók:50 dkg csirkemellsült csirke/ szárnyas fűszerkeverékolajA salátához:egy marék salátalevélegy marék ruccola1/4 kígyóuborka2 szál újhagyma3 tojás1 kis pohár natúr joghurt1 tk. mustársóElkészítés:1. A salátához a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk.2. Egy tálban a joghurtot kikeverjük a mustárral, sózzuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra felvágott salátalevelet, ruccolát, felkarikázott újhagymát,felkockázott uborkát, végül beleforgatjuk a kihűlt tojáskockákat. Tálalásig hűtőbe tesszük.3. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, alaposan összekeverjük kézzel, hogy a húsokat mindenhol érje a fűszer.4. Picike olajon, közepes-nagy lángon hirtelen kisütjük a csirkemellcsíkokat.5. A húst rizzsel és/vagy salátával kínáljuk.Megjegyzés:Tudom, menő lenne, ha valami saját magam által összekutyult fűszerkeverékkel sütném a húst, de sajnos nem. Illetve nem sajnos,mert ezek a bolti sült csirke fűszerkeverékek isteni finomak. Mindig másmilyet veszek, olcsóbbat, drágábbak, márkásat, noname-et és igazából tök jó,mert sosem lesz teljesen olyan a hús. Persze házi fűszerkeverékkel is elkészíthető.

Címkék

Csirke Saláta Light