Magyaros rizottó-kolbásszal, lilahagymával,paradicsommal

  • 2015.03.03.
  • 0


Nagyon szeretjük a rizottókat, most egy kicsit masszívabb, magyarosabb változatot készítettem. Ez volt az első, hogy paradicsomos alappal dolgoztam, isteni finom lett, ajánlom szeretettel.Hozzávalók:4 főre1 szál ( 20 dkg) csemege Halász kolbász1 fej lilahagyma3 gerezd fokhagyma35 dkg rizottó rizs ( Arborio-t használtam most)10 dkg mirelit zöldborsó40 dkg hámozott aprított paradicsom ( konzerv)-ebben most bazsalikom is volt1 liter zöldségleves alaplésó, borsgrana padano / parmezán sajtElkészítés:1. Egy széles, magas falú lábasban lepirítjuk a felkarikázott kolbászt. Mikor kezd a zsírja kisülni, rádobjuk a vékony csíkokra vágott lilahagymát, 1-2 percig együtt pirítjuk őket, majd mehet hozzá a reszelt fokhagyma.2. Ezután rászórjuk a rizst, 1-2 perc után pedig következhet a paradicsom.3. Az alaplét merőkanalanként adagolva, időnként kevergetve, kis-közepes lángon főzzük a rizottót.4. Félidőben beleszórjuk a zöldborsót is, kóstolás után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a vége felé pedig reszelünk bele némi parmezánt / grana padanot is.5. Ha a rizs még nem puha és az alaplevünk már elfogyott, némi vízzel lehet még pótolni,nekem szükség volt még egy kis vízre.
6. Ha megpuhult a rizs, pár percig állni hagyjuk, parmezán / grana padano forgáccsal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett, nézd meg a kedvenc rizottóimat is: sütőtökös, sárgarépás, csirkés-gombás!

Címkék

Rizotto