Lisztmentes tejcsokitorta limehabbal

  • 2015.02.04.
  • 0


Réges régen már elkészült ez a torta és Z azóta emlegeti, hogy az mennyire isteni volt. Így ma újra elkészült. Az én Z-m amúgy nem szereti a csokis sütiket, de ezért valami érthetetlen oknál fogva rajong.
Véleményét idézem az első falat után: " A brownie szar. Ez jó." Hát ennyi.
Szóval első számú csokis kedvenccé lépett elő nálunk. Az, hogy lisztmentes, csak hab a tortán,bár elnézve a hozzávalók listáját, nem osztana nem szorozna benne még 5 dkg liszt, dehát így azért mindjárt kevésbé hangzik bűnösnek, nem igaz? :)Hozzávalók:18 cm-es tortáhozA tortához:80 gr tejcsoki
75 gr vaj / margarin3 tojás65 gr cukor50 gr darált dió
2 ek. holland kakaóporA habhoz:2 dl habtejszín1 lime leve2-3 ek. porcukor1 csomag habfixálóElkészítés:1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tortaformát kivajazzuk-lisztezzük-darált dióval is beszórhatjuk liszt helyett természetesen, hogy teljesen gluténmentes legyen.2. A vajat / margarint a csokival mikróban összeolvasztjuk.3. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, ehhez mehet a csokis keverék,végül a darált dió és a kakaópor.4. Az alaposan elkevert masszát a formába öntjük és 30 perc alatt készre sütjük. Habszerű állaga lesz mikor kivesszük a sütőből. Pár perc múlva össze is esik és egy kis pereme képződik, ami pont jól jön majd, mert ide tudjuk besimítani a habot.5. A hideg habtejszínt a lime levével és a cukorral elkezdjük habbá verni,majd mikor kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a habfixálót és addig verjük a habot,míg a kívánt állagot el nem éri.
6. A kihűlt torta mélyedésébe simítjuk a habot, tetejére ráreszeljük a lime héját.

Címkék

Csoki Torta Lime