Cheesecake brownie

  • 2015.01.15.
  • 3

Két kedvenc egy süteményben, kell ennél több és jobb? Nem igazán,mert óriási a kalóriatartalma,noha a sajtkrémes részbe igyekeztem kevés cukrot tenni, dehát ez halottnak a csók. A Hummingbird bakery-féle málnás cheesecake brownie óta tudjuk, hogy az angolszász cukrászművészet csúcspontja ez. Málna híján én most egy egyszerűbb verziót hoztam,csak brownie és cheesecake egy kis Bailey's-zel megbolondítva.
Anyu és Apu jöttek ma ebédre, őket vártam ezzel, odáig voltak érte. Főleg Apu, Ő nagyon édesszájú, Anyu most fogyózik, így Ő csak 1 szeletet evett :)Hozzávalók:20x20 cm-es tepsihezA brownie részhez:100 gr étcsoki70 gr vaj2 ek. holland kakaópor1 tojás100 gr cukor60 gr liszt2 ek. BaileysA cheesecake részhez:200 gr natúr krémsajt ( a LIDL-ben kapható Pilos vödrös sajtot használtam, tökéletesen működik)1 tojás40 gr cukor2 ek. BaileysElkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra,a tepsit kibéleljük sütőpapírral: az alját és az oldalait is.2. A krémsajtos részhez minden hozzávalót kézi habverővel elkeverünk egy kis tálkában, míg sima nem lesz, félretesszük.3. A brownie részhez mikróban összeolvasztjuk a csokit a vajjal, simára keverjük.4. A cukrot elkeverjük a tojással, beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a Baileyst majd belekeverjük a langyosra hűlt csokis vajat, végül a lisztet.5. A csokis masszát a tepsibe simítjuk, tetejére ráöntjük a krémsajtos réteget. Egy késsel vagy hústűvel márványmintákat rajzolunk, de ezt ki is hagyhatjuk, akkor 2 elkülönülő réteget kapunk.6. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, addig, míg a krémsajt meg nem szilárdul a tetején. Ha már a közepén sem remegős, akkor elzárjuk a sütőt és nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni,mint a cheesecake-eket általában. Ha teljesen kihűlt, pár órára / éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva tálaljuk.