Görög saláta új formában

  • 2015.01.09.
  • 4

Ezt az ötletet most egy az egyben erről az oldalról koppintottam, nem tagadom. Itt láttam meg ezt a zöldség spirálozót és rövid kutakodás után rá is bukkantam a lelőhelyre és meg is rendeltem innen.
A képen látható zöldségspirált lehet elkészíteni vele,látványos salátákat készíthetünk a segítségével, feldobhatjuk az ételeket zöldség/ gyümölcs dekorációval illetve zöldség-spagetti ( vegetti) elkészítésére is alkalmas, mint például ez a tészta itt.
Szóval diétázóknak ajánlom beszerzésre, hiszen a tészta fíling tökéletesen megvan a spagetti alakú zöldségekkel, a jó hír, hogy bármennyit ehetünk belőlük:) Hozok majd erre is ötletet, de először ezt a roppant egyszerű salátát hoztam, én egy szelet csirkemell kíséretében fogyasztottam ebédre.Hozzávalók:1 főre1/2 kígyóuborka1/2 fej lilahagyma1/2 tv paprika1/2 paradicsom5-6 szem zöld olívabogyó5-6 szem fekete olívabogyó2-3 szelet feta sajtsó, bors, bazsalikomElkészítés:1. A zöldségeket megmossuk, az uborkát héjával együtt legyaluljuk a zöldségspirálozóval, egy mély tányérba tesszük.2. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, lilahagymát, felkockázott paradicsomot, rádobjuk az olívabogyókat. Tetejére pár szelet feta sajtot helyezünk.3. Sózzuk-borsozzuk, bazsalikomot szórunk rá.Ízlés szerint öntetet is készíthetünk rá, én most még erre sem vettem a fáradságot.Fogyaszthatjuk magában egy könnyű ebéd / vacsora gyanánt, vagy húsok mellé köretnek.

Címkék

Saláta Light