Télapó csizma

  • 2014.12.04.
  • 9

A cukiságfaktora ennek a keksznek számokban már nem is mérhető! Ági blogján láttam és azonnal beleszerettem :) Tulajdonképp csak a design-t vettem kölcsön, én egy roppant egyszerű kis kekszet készítettem,biztos vagyok benne, hogy Ági mascarponekrémes kis csizmái is isteni finomak! Én most egy villámverziót hoztam ezekre a kis csizmákra!Hozzávalók:kb. 16-18 csizmáhozA tésztához:15 dkg liszt10 dkg vaj/ margarin5 dkg porcukor2-3 dkg holland kakaópor1 tk. őrölt fahéj1-2 ek. hideg víz ( ha nem áll össze a tészta)A fehér részhez:1 tojásfehérje10 dkg porcukorkókuszreszelékElkészítés:1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél-1 órára hűtőbe tesszük.2. Lisztezett munkalapon kb. 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és csizma alakú szaggatóval kiszaggatjuk-ha nincs, természetesen bármilyen formájút készíthetünk. Ennél vékonyabbra is szaggathatjuk-én jobban szeretem a vastagabb linzert, sokkal finomabb szerintem, mikor megpuhul,a vékony hajlamos kiszáradni.3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük hűlni a csizmákat.4. A tojásfehérjét felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A csizmácskák tetejét bemártjuk a fehér mázba, lecsurgatjuk róla a felesleget és meghempergetjük kókuszreszelékben. Rácsra tesszük őket száradni majd mehetnek a jólzáródó fémdobozba :)

Címkék

Keksz Karácsony