Áfonyaörvényes blondie aka. szivacssüti

  • 2014.04.20.
  • 6

Íme az eperörvényes blondie testvére, nem kevésbé dekoratív Ő sem. Number 1 sütivé lépett nálunk elő, hiszen mindössze 20 perc alatt előállítható. Ha akad otthon egy tábla fehércsoki, akkor meg vagyunk mentve. A többi hozzávaló meg minden háztartásban megvan, talán. Most a múltkorinál kisebb tepsiben készült, így magasabb lett. A blondie név talán nem is jó, az ember valami tömör csokis csodára számít, mint a brownienál,csak fehérben, de nem, itt sokkal inkább egy piskótaszerű, kellemesen csokis, de nem hivalkodóan édes szivacssütiről van szó. Kipróbálni kötelező!Hozzávalók:20x20 cm-es tepsihez100 gr fehércsoki100 gr margarin/ vaj2 tojás30 gr cukorcsipet só80 gr lisztáfonyalekvárElkészítés:1. A csokit a vajjal/ margarinnal mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokis masszát, majd beleforgatjuk a sóval elkevert lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és megcsurgatjuk mikróban kissé felmelegített áfonyalekvárral. Egy villával vagy hústűvel örvényesre húzzuk a mintát.4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük ( tűpróba), kockákra vágva tálaljuk.